Sunday, July 15, 2012

Rombongan Dari Kehel~

owh, ini bukan rombongan meminang cik atieabid ya. ni rombongan sahabat² dari KL. penerbangan sahabat²  clash dengan program daki gunung. setelah habis idea dan habis dah perah otak nak carik solution camana nak buat, akhirnya aku buat keputusan yang agak kurang bijak. maaf sangat² kepada sahabat². hanya itu solution yang mampu aku pikir time tu. sob sob sob. my bad.

nasib baik ada izman. tolong bawak sahabat² jenjalan round kundasang dan yang sewaktu dengannya. time tu aku kat puncak kinabalu kot. turun je gunung, terus lepak dengan sahabat². stay kat Kundasang Inn. sejuk gila. tak payah kot aircon dan kipas. sebab tanpa semua tu pun still sejuk menggigil gila.

esoknya mengabadikan percutian dengan bergambar di merata tempat. maklum, pemandangan memang sangat cantek. phewww.

bermula dari Dream World Resort --> Kinabalu Pine Resort --> Sabah Tea Garden --> Poring Hotspring Kinabalu Park --> Tagal Sg Moroli Luanti --> then terus balik Kunak.
Dream World Resort~hotel yang berlatarbelakangkan Gunung Kinabalu

Kinabalu Pine Resort~sahabat², maaf aku letak gambar ni. ni je gambar yang ada muka kita semua. nak jugak letak. maaf. 
Sabah Tea Garden~
Tagal Sg Moroli, Luanti~ aku sangat geli dengan ikan² nie semua. kak ria ngan man berani plak ya. huhu. 
Poring Hotspring Kinabalu Park~ mandi air panas. best!
the next day, pagi mandi² kat Taman Bukit Tawau --> Pasar Gantung Tawau --> Daily Q Steamboat Tawau. ala-ala buffet, melantak la selagi mampu. makan la apa yang korang nak makan. budget RM30 jek. ok enough for today. time to rest. esok ada lagi aktiviti tengah q.

Taman Bukit Tawau~ model payung yang tengah sakit kaki. 
Pasar Gantung Tawau~nak beli kain batik, kain pelekat, souvenir, bleh cari kat sini.
Daily Q Steamboat Tawau~Makan time.

Hari seterusnya ke Pulau Mabul-Kapalai.  2H1M dengan pakej RM235, sewa google RM15. suma budget ke Pulau Mabul-Kapalai adalah RM250 include makan, penginapan VIP, pengangkutan & aktiviti snorkeling di Pulau Mabul dan Pulau Kapalai. sangat puas hati. walaupun tak pandai berenang. huhu. balik dari pulau singgah makan kat Semporna Holiday Resort.

Pulau Kapalai. laut sangat cantek.
Pulau Mabul~


esoknya hantar sahabat² ke airport. time to fly balik kl. sedih plak rasanya. i hate to say gudbye. tapi lagi sedih bila orang yang say gudbye kat aku. sob sob sob.~

saat ni, aku sangat rindukan sahabat².

dan saat ni juga aku kena kerja seminggu tanpa cuti rehat sebab dah bercuti seminggu tanpa henti.


4 comments:

  1. nahhh berabis ko cuti kan.. minggu ni sepanjanggg lah ko keja. kuikui..

    ReplyDelete
  2. tu la pasal..bukan lagi seminggu. 2 minggu ni keja tanpa henti. aiyoo..

    ReplyDelete
  3. Riang Ria bersama JoyahJuly 23, 2012 at 4:37 PM

    huhuhuhu, seb baik letak gambo comel ala-ala korea hahaha

    ReplyDelete
  4. hehehe..kan kita berada d korea to be. haha..

    ReplyDelete

Semoga hari ini lebih baik dari semalam~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan link kamu ye. =)