Friday, December 25, 2015

Soalan lazim tentang AUOLIYA EMULSION

Soalan lazim tentang AUOLIYA EMULSION

Soalan 1: Kalau pakai Auoliya Emulsion kena stop produk lain ke?
Jawapan: Tak perlu. Boleh terus pakai skincare sekarang ni. Just perlu add on auoliya emulsion. Pakai auoliya emulsion selepas cuci muka dan sebelum pakai foundation / krim / bedak.

Soalan 2: Kenapa bila guna auoliya emulsion jerawat makin naik.
Jawapan: Keistimewaan Auoliya Emulsion adalah ia mengandungi beauty water. Fungsi beauty water ni adalah untuk membersihkan kulit wajah dengan cara menarik kotoran yang terperangkap jauh di dalam kulit. Penggunaan pada hari kedua dan ketiga, beauty water baru menarik kotoran keluar. Jika kulit wajah sensitive, kotoran ni akan menyebabkan jerawat semakin naik. Tapi, jerawat lama akan mula kecut selepas 7 hari penggunaan. Jika liang roma besar berbanding biasa, parut jerawat biasanya akan ketara pada kulit wajah. Permukaan ini yang menyebabkan kotoran terperangkap.

Kategori jerawat juga berbeza. Contoh:
jerawat nanah/darah atas kulit muka - kotoran yang terpendam.
jerawat nanah/darah bawah kulit - kerana masalah hormon @ pemakanan.mungkin sebab hormon tak stabil / tension / resdung.
jerawat pasir / kemerahan-merahan - sebab radang / tindakbalas bahan kimia.

Soalan 3 : Semasa rawatan menggunakan auoliya emulsion ada pantang larang ke?
Jawapan:  Tiada pantang larang. Hasilnya lebih cepat bila pakai auoliya emulsion sahaja tanpa apa-apa krim ketika waktu malam. Guna secara konsisten waktu siang dan malam.

Soalan 4: Kalau stop pakai auoliya emuslion ada kesan pada kulit kita ke?
Jawapan: Setiap hari kulit kita terdedah pada persekitaran. Protection tu kita harus ambil juga. Auoliya emulsion hanyalah rawatan kulit wajah. Jika ada masalah kulit jerawat disebabkan kulit sangat allergik dengan persekitaran udara yang kotor, Auoliya emulsion akan berfungsi menarik kotoran dan bersihkannya. Bila dia stop auoliya emulsion, tak da lagi bahan yang menarik kotoran keluar. So kemungkinan jerawat akan naik semula tu ada. Jadi kesan selepas penggunaan tu berbeza mengikut situasi

Lain pula contoh jika kulit berminyak disebabkan liang pori terbuka. Auoliya emulsion akan merapatkan liang pori. Kulit wajah akan jadi lebih gebu, lembab dan licin. Walaupun berhenti pakai auoliya emulsion, asalkan liang pori kekal tertutup, masalah kulit berminyak tak akan berulang.

Soalan 5: Sesuai tak untuk lelaki?
Jawapan: Sesuai. Tak ada masalah.

Soalan 6: Ada bahan kimia tak dalam auoliya emulsion?
Jawapan: Setiap kosmetik / ubat- ubatan pasti ada tindak balas kimia. Auoliya emulsion juga ada bahan kimia tetapi dalam kandungan yang tidak membahayakan. Juga ada kandungan herba selain dari beauty water + aloevera.

Soalan 7: Ibu mengandung boleh pakai ke?
Jawapan: Boleh. Tak ada masalah.

Soalan 8: Berapa hari nampak kesan penggunaan Auoliya Emulsion?
Jawapan: Kesan tu boleh nampak berdasarkan tindakbalas kulit pada produk. Dan setiap tindakbalas  individu berbeza. Bergantung pada masalah dan jenis kulit yang kita hadapi.

Kesan auoliya emulsion boleh dirasa seawal 3 minit dengan kulit serta merta berasa cool & fresh. 3 hari kulit akan rasa lebih lembut. Dan dalam tempoh 3 minggu kulit akan kelihatan lebih bersih, berseri & glowing.

Berdasarkan testimony dan feedback, kulit muka kusam akan beri result lebih cepat dengan hasil kulit yg nampak lebih fresh. Ini kerana kulit muka kusam selalunya disebabkan penggunaan bahan kimia yang tinggi dalam kosmetik dan tidak dicuci dengan bersih.

Soalan 9: Apakah Auoliya Emulsion sejenis pelembab muka?
Jawapan: Auoliya emulsion lebih baik dari krim pelembab muka biasa. Teknologi penciptaan emulsion sememangnya berfungsi untuk mengunci dan membekalkan kelembapan pada kulit. Auoliya emulsion sangat bagus untuk mereka yang mengalami masalah kulit kering dan mereka yang selalu terdedah pada cahaya matahari. Ia juga dihasilkan dengan beauty water yang mudah menyerap di dalam kulit.

Soalan 10: Berapa lamakah parut dan kesan jerawat dapat dihilang ?
Jawapan: Bergantung berapa lama kesan jerawat tu melekat pada muka dan tahap keseriusannya. Normally seawal 3 hari dah nampak perubahan. Tetapi harus pakai konsisten siang dan malam. Gunakan auoliya emulsion sahaja pada waktu malam.

Soalan 11: Semua jenis kulit ke boleh guna?
Jawapan: Ye. Semua jenis kulit. Tetapi jika dia ada masalah kulit allergik pada sabun yang berbau wangi,  kemungkinan besar dia juga akan allergik dengan auoliya emulsion.

Soalan 12: Kalau tak ada masalah kulit pun boleh pakai ke? Apa akan jadi pada kulit saya nanti ?
Jawapan: Akan ada 2 kemungkinan yang akan berlaku. Pertama kulit akan nampak lebih fresh, pinkish dan glowing.
Kedua mungkin akan naik jerawat kerana auoliya emulsion menarik kotoran yang terpendam yang tidak disedari selama ini. Auoliya emulsion juga meneutralkn kulit muka atas penggunaan asid yg tinggi dalam kosmetik. Contoh kandungan asid tinggi adalah seperti selepas menggunakan kosmetik kulit serta merta jadi tegang, pedih atau mengelupas.

Soalan 13: Selain dari muka boleh pakai kat tempat lain ke contoh seperti leher dan tangan ?

Jawapan: Boleh. Tapi tidak boleh digunakan pada tempat yang ada luka.

1 comment:

Semoga hari ini lebih baik dari semalam~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan link kamu ye. =)