Tuesday, January 21, 2014

Throw Back 2013

Assalamualaikum..

wah, cam apa jak mau throw back segala kan. tapi ndak apa la. sekurang-kurangnya aku try untuk imbas balik apa yang jadi sepanjang 2013. banyak suka dan duka.

tak banyak yang aku rasa aku boleh throw back 2013 ni. tapi ada benda yang berlaku yang sangat manis. yang tak mungkin boleh lupa sampai bila-bila.

Februari 2013
Penceroboh Sulu masuk Lahad Datu Sabah.
hidup jadi huru-hara sekejap. menjadi pelarian di kampung sendiri. ramai perwira yang terkorban. terpaksa lari ke semenanjung. selama 2 bulan tak keja. nasib baik gaji masuk jugak. thanks to skmm dan nusuara yang concern dengan keadaan di sabah.

April - June 2013
Rutin harian seperti biasa. kerja kerja kerja..

Julai 2013
Sebok dengan urusan persiapan nak kawen.

11 August 2013
Hari yang sangat bermakna saat cinta mula direstu. macam-macam hal jadi dalam hubungan sebelum halal. menjadi cinta terhalang. akhirnya disatukan. alhamdulillah. dengan 3 lafaz, aku menjadi isteri kepada suami. suami yang sangat sabar dengan kerenah isterinya. :P

Ya Allah, berkatilah rumahtangga kami. amin. 

kehidupan sedikit berubah. kalau dulu malas masak, sekarang hari-hari kena pikir nak masak apa. kalau dulu suka hati aku nak bangun kul berapa, sekarang kena bangun awal. usai solat subuh jarang tidur balik. alahai suami.

October 2013
aku disahkan positif hamil. Ya Allah, masa cek air kencing tu, aku tak bagitau suami pun. takut dia kecewa kalo tak sangkut lagi. bila aku nampak ja ada line kedua yang kabur-kabur, aku tau ada sinar harapan. terus tanya kakak. dia kata sah aku positif mengandung. syukur alhamdulillah.

kabarkan pada suami. punya la dia happy. bakal jadi bapak la katakan. :)

selebihnya macam biasa la dengan rutin harian. kerja. rumah. cuti. kerja. rumah. cuti.

semoga kehidupan seterusnya akan menjadi lebih baik.




13 comments:

  1. wahhhh bestnya 2013 kak atie..tolak sulu punya kes tu la kan heehehehe..semoga 2014 lagi sweet insyaAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..betul3..tolak sulu punya kes..selebihnya alhamdulillah.. ^_^
      semoga 2014 lagi best dgn adanya anak buah baru c epalejau. haha

      Delete
  2. 2013 punya memori memang manis manis belaka
    sebab tahun bertukar status kan atie :)
    cumanya ada pengganas sulu tu jak buat katsau
    mau balek kampung pun nda senang ati..aishhhh

    perubahan ketara tang masak-masak tu la mmg ari-ari bpikir mo masak apa
    klu dulu masa tinggal rumah bujang nah jarang jarang ni masak
    tapi sekarang haruslah merajinkan diri..

    pernah sudah aku kasi rasa husbandku 'kepurung ngan sanggar pappek'
    nah...aslinya masakan bugis mujur di makan juak sebab jenis nda memilih makan
    sabar la nak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe bertukar status jadi bini orang dan bakal jadi mamak. wah, bestnya dirasa..semoga Allah S.W.T pelihara semuanya. :)

      tu la..memang sedih time pengganas sulu menyerang tu. lagi2 ramai yg terkorban kan..

      hehe bab masak ni aku memang failed. nasib baik suami jenis nda memilih..apa aku masak, dia hentam jak. asal masak jak mesti tgk resepi. hihi..

      wah! merasa sdh husbandmu kepurung dan sanggar peppek..memang aslinya bugis tu kalo begitu..sedap ba tu..hehe..

      Delete
  3. peristiwa sulu tu je part sedih. yg lain semua heppy2 :)

    1 bulan juga kena stay di semenanjung rupanya ye?
    terima kasih pd skmm & nusuara sbb memahami Atie kat sana :)

    seronoknya baca kisah atie dah berumahtangga.. byk manisnya..hehe
    semoga baby & mommy nya sehat2 saja hendaknya..

    rindu Atie! hehe

    ReplyDelete
  4. *ehh typo pulak... 2 bulan stay di semenanjung ye? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedih sngat part sulu tu cik ana. smpi skng kalo teringat mesti meremang bulu roma.
      tapi alhamdulillah yg lain sumanya heppy2.. :)

      2 bulan sya kat kl time tu. memang lari sungguh ni. huhu.. tu la nasib baik skmm dan nusuara faham.

      alhamdulillah thanks cik ana.. :) byk manisnya. semoga Allah S.W.T pelihara semua manis tu.. amin.. baby & mommy pun alhamdulillah sihat2.. moga2 smpi melahirkan sihat je. hehe..

      miss u too cik Ana! hehe..

      p/s: typo tu memang selalu jadi kat atie jugak...hehe..

      Delete
  5. Alhamdulillah ^^ May Allah ease everything and bless your family :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Razi Ten.. Insya Allah amin.. :)

      Delete
  6. Bestnya pulak 2013 mu kan? 2013 ku hilang henpon 2 kali huwaaaaaaaaaaaaaa!!

    Tapi 2013 ku pun hebak jugak bah. Tesangkut dan menyangkut sama anak pacik Bahtiar. Kekekee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. besttt!!! xpa, ko punya tahun 2014 pun best jugak..tunggu jak saat mau pecah jantungmu tunggu akad nikah..wakakka..

      dah la yg ko hilangkan tu 1 hp ku kan..punya comel hp pink tu hilang..huhuhu...

      Delete
  7. Hello Atie... Lawanya pic kawen! I like mcm pelakon yg berlakon dengan Aaron Aziz tu dalam drama Adam dan Hawa ( lama sudah mau ckp tp asyik terlupa hehe )

    It's me,
    Conchita ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello Conchita! heheh.. ada ka plak mcm muka pelakon nie...anggap jak la saya dan suami tu la adam dan hawa..hahaha

      Delete

Semoga hari ini lebih baik dari semalam~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan link kamu ye. =)