Sunday, December 11, 2011

oowww noo0o0!

20hb Dec 2011 ni ada jemputan Majlis Anugerah CBC Sabah d Sabah Hotel Sandakan. so suma staff cbc celcom wajib ada. oo ok lah, no problem kalo nak aku ada. sekali dia bagi tema untuk dinner tu. guest what??? Traditional Costume !! erk! traditional costume? yup! ikut suku kaum okeh. 

bugis. aku berbangsa bugis. pure okeh. mak bapak aku bugis yang masih mengikut adat istiadat bugis yang jitu. cumanya aku je yang tak fasih bahasa ibunda sendiri. rugi kan. huhu. okeh stop. bukan nak berbahas bahasa ibunda kat sini. al-kisahnya..........


 kak as - malam berinai wearing Bugis Costume. 

ko rasa-rasa kalo aku pakai baju ni gi malam dinner tu, apa akan jadi? oh nooo man! dengan emas sampai ke siku. erk bukan emas tulen pun. hihi. ahh tidak. aku tak dapat bayangkan. bukan tak bangga dengan bangsa aku sendiri. aku cukup bangga aku anak bugis. tapi rasanya tak sesuai kot kalo aku nak pakai baju ni kat malam penganuagerahan tu. kot-kot lah kan cbc aku dapat menang 1 kategori(mode perasan kejap), nak naik gi amik hadiah pun aku segan weh. baju ngalahkan orang nak kawin. 

ehmm...still pikir nak pakai baju apa nih..ting tong ting tong dah kepala aku.

niteezzz



7 comments:

  1. Gempak la pakai baju mcm ni. kompem dapat anugerah pakaian tercantik. mana tau hadiah ipad tak pun setahun bil celcom percuma....

    ReplyDelete
  2. Clare: yakan..knp la sya x trpikir utk buat kostum yang simple dan ndak sarat mcm my sis tu kan..? hehe..tq 4 ur idea dear!!

    man: wahhh! betul3..manatau menang dapat ipad ka..wah kelas gitu..haha..

    ReplyDelete
  3. pakai jak!!! kan buat psembahan lagi opening majlis tu.

    penari, baju nya mesti mcm ni boss. baru gempak+menarik!

    pakai! pakai! pakai!

    ReplyDelete
  4. hohohoh...mati la i..punya main sarat tu dengan aksesori. nti lebih2 plak aku. wahaha..

    ReplyDelete
  5. bah apa lagi..ini lah masanya mau melaram. ko selalu bilang ndada guna melaram pegi CBC kan.. hahahahaha..

    dan ko tau jugak di mana mau carik ni baju kan? hahaha..

    ReplyDelete
  6. cari jak di tmpt mak andam bugis. kompom ada..sewa. haha

    ReplyDelete

Semoga hari ini lebih baik dari semalam~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan link kamu ye. =)